Η εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, από το Νοέμβριο του 2016, παρουσιάστηκε σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 46χρονος ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος για ανθρωποκτονία.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον εντοπισμό της σωρού

Ο 46χρονος ανήκει στον κύκλο των υπόπτων. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχοντας επικεντρώσει τις έρευνες τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό, ζήτησαν την συνδρομή και την συνεργασία ομάδας επιστημόνων – ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο.

Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση, πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού του 59χρονου επιχειρηματία, θαμμένο σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

fwto2.jpg

Εξεταζόμενο από την αστυνομία, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε σημείο, κοντά στο όχημα, όπου είχε ενταφιάσει τη σωρό του επιχειρηματία Γραικού, η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα.

Οικονομικές διαφορές το κίνητρο του δράστη – Δεν φέρεται να υπήρχε άλλος εμπλεκόμενος στην ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι τώρα η Αστυνομία δεν φέρεται να υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος στην ανθρωποκτονία. Ο δράστης άνοιξε ένα λάκκο με σκαπτικό μηχάνημα, έριξε το αυτοκίνητο μέσα αναποδογυρισμένο και από πάνω του έριξε χώμα και μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες.

Στη συνέχεια ενταφίασε το πτώμα σε άλλο σημείο πλησίον του αυτοκινήτου, εντός της κτηνοτροφικής μονάδας.

Το κίνητρο της ανθρωποκτονίας φέρεται να ήταν οικονομικές διαφορές, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε, κάποιο αντικείμενο.

Ο 46χρονος δεν είχε σταματήσει πότε να είναι ύποπτος για την Ελληνική Αστυνομία. Γι’ αυτό και ξεκίνησε η γεωφυσική διασκόπηση πλησίον της κτηνοτροφικής μονάδας του δράστη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να οδηγηθεί στον εντοπισμό του οχήματος του θύματος και στην συνέχεια ο δράστης να ομολογήσει την πράξη του.

Την παρουσίαση της εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποίησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Β’ , Χρήστος Δημητρακόπουλος.

fwto3.jpg

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

fwto.jpg