Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εγκαινίων του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11 το πρωί και το γεγονός ότι θα παραστούν σε αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές

Την ημέρα των εγκαινίων τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και αποδοκιμασίες εντός του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακροδεξιές ομάδες αλλά και απλοί πολίτες συντονίζουν τις ενέργειες τους και αναμένεται να δώσουν το "παρών" προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Ήδη έχουν διανεμηθεί φειγβολάν τα οποία προτρέπουν τον κόσμο να παραστεί με σημαίες στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, αναφέροντας παράλληλα προς τους κ. Παυλόπουλο και Ιερώνυμο «είστε ανεπιθύμητοι, εξοντώνετε το έθνος με την υποκρισία σας».

f.jpg

f 2.jpg

«Εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από την είδηση ότι ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το Περιβαλλοντολογικό Πάρκο, που ομολογουμένως είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεπερνά το όρια του Δήμου μας. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας να παραβρεθεί στην έδρα του Δήμου μας που είναι γεμάτη με προτομές και μνημεία Μακεδονομάχων, ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος αδιαφόρησε για το 80% της θέλησης του Ελληνικού Λαού βάζοντας την τελική υπογραφή-ταφόπλακα στην μια και μοναδική Μακεδονία. Η θέση του Συλλόγου μας και της Τοπικής Κοινότητάς μας έχει ξεκαθαριστεί από το 2018, είναι ανεπιθύμητος όποιος ψήφισε, στήριξε ή στηρίζει με πράξεις και λόγια την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Ως εκ τούτου και ο κ. Παυλόπουλος καθίσταται και αυτός αυτομάτως ανεπιθύμητος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τιμούμε και σεβόμαστε βαθύτατα τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Lagadas.net η πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά Πελαγία Χρυσανθοπούλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδενδρίου - Ασκού «Ο ΦΑΡΟΣ» Ευρώπη Χρυσίδου. «Το Σάββατο εγκαινιάζεται το πρώτο στην Ελλάδα, περιβαλλοντικό πάρκο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου - Ασκού "Ο ΦΑΡΟΣ" στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι θετικό για εμάς το γεγονός οτι ένα πρώην στρατόπεδο γίνεται πρότυπος πολυχώρος ανακύκλωσης. Παρόλα αυτά παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και θεωρούμε ανεπιθύμητους όλους όσους με τη στάση τους στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι εθνικά επιζήμια. Δυστυχώς ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας από αυτούς» τονίζει στο Lagadas net.

Μόνο με άδεια

Η είσοδος στο χώρο του Πάρκου την ημέρα των εγκαινίων θα επιτρέπεται μόνο σε έχουν προμηθευτεί την πρόσκληση των εγκαινίων και το όνομα τους είναι δηλωμένο στη λίστα καλεσμένων. Κανείς άλλος δεν θα μπορεί όχι μόνο να εισέλθει, αλλά και να πλησιάσει σε ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων, αφού θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία υπό το φόβο των επεισοδίων. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ιερώνυμο Β’, στην εκδήλωση αναμένονται να παρευρεθούν υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές Β’ και Α’ Θεσσαλονίκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ότι αφορά την κίνηση των ΙΧ, κανένα όχημα πλην αυτών που φέρουν ειδική άδεια δεν θα μπορέσει να κινηθεί μπροστά από το χώρο του Πάρκου. Όλα τα οχήματα που θα κινούνται προς Λαγκαδά θα διοχετεύονται είτε από την έξοδο Περιβολακίου είτε από το στρατόπεδο της Μοίρας Πυραύλων μέσω Ηρακλείου, στην πόλη του Λαγκαδά. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους επιχειρούν να φύγουν από Λαγκαδά προς Θεσσαλονίκη.