Μεσσηνία: Η ψευδής κατάθεση του 28χρονου για το δυστύχημα με νεκρό μαθητή

|
THESTIVAL TEAM

Ψέματα έλεγε ο άνδρας ο οποίος εμφανίστηκε την Παρασκευή στην Αστυνομία και είπε ότι είναι ο οδηγός που σκότωσε στη Θουρία το μαθητή της Α’ λυκείου, που επέστρεφε σπίτι του στην Αίπεια από το σχολείο με τα πόδια.

Ο 28χρονος Ρομά ο οποίος χθες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση φαίνεται ότι ήθελε να καλύψει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα.

Τη Δευτέρα στο δικαστήριο ο 28χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 του μήνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της “Ε” ο ίδιος δεν έπεισε στην ομολογία του ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, αναποδογύρισε και χτύπησε θανάσιμα τον άτυχο μαθητή. Όσα είπε στους αστυνομικούς δεν συμφωνούσαν ούτε με τις μαρτυρίες, ούτε με βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε κάποιον άλλον, λέγοντας ότι αυτός ο άλλος είναι συγγενής του και δεν είχε δίπλωμα, ενώ και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα ενός τρίτου συγγενή των δυο τους.

Η Αστυνομία πάντως γνωρίζει τα στοιχεία του ανθρώπου ο οποίος οδηγούσε αλλά δεν μπορεί να τον συλλάβει γιατί πέρασε το αυτόφωρο. Σε βάρος του όμως σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Η δικογραφία θα παραδοθεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας και θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του οδηγού.

Πηγή: Ελευθερία online

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.