Οι αρχές συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Α. Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ερευνούν την υπόθεση με αρκετές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα κινητοποιήθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος και ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε άμεσα την προανάκριση. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες εντόπισαν κατευθείαν το δολοφονικό αντικείμενο ενώ συνέλεξαν αποτυπώματα και DNA από το κελί του Α. Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε. 

Όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον Ελεύθερο Τύπο σε μία πρώτη φάση οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν τι  ακριβώς συνέβη. Ανάμεσά τους ήταν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.  

Όλα έγιναν λίγο μετά τις δώδεκα χθες το πρωί, όταν ο γνωστός και διαβόητος κρατούμενος επέστρεφε από τον πρωινό προαυλισμό του στο κελί του. Εκεί τον… συνάντησαν ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μαζί με έναν Έλληνα συνεργό του. Ο τελευταίος κράτησε το θύμα, το οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο δολοφόνος του τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Παρά το γεγονός πως τα κελιά έπρεπε να κλειδώσουν και να κλείσουν στις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας, αυτό δεν έγινε ποτέ. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Δομοκού στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, καθώς στις 16 Ιανουαρίου επρόκειτο να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. 

«Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση. 

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη δολοφονία, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «ηθικό αυτουργό» της στυγερής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.