Καστοριά: Τους “τσάκωσαν” με 30 κιλά χασίς (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 37, 29 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες μετά από αξιοποίηση στοιχείων.

Ειδικότερα, ο 37χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 30 κιλών και 900 γραμμαρίων, ενώ ο 29χρονος μαζί με τον 24χρονο, ως οδηγός και συνοδηγός, αντίστοιχα,  έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσαν ως προπομποί και ενημέρωναν τον 37χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• τριάντα (30) κιλά και εννιακόσια (900) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• χρηματικά ποσά χιλίων εκατό (1.100) ευρώ και χιλίων πεντακοσίων (1.500) Λεκ Αλβανίας,

• πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και

• πέντε (5) κάρτες SIM.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

as-1.jpg

as-2.jpg

as-3.jpg

as-4.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.