Το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου φέρεται να προήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που προκλήθηκαν από τραύματα σώματος.

Το πόρισμα αναφέρει πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές. Για το πόρισμα ενημερώθηκε και η οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα του ιατροδικαστή -τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Σωκράτη Τσαντίρη το οποίο θα δοθεί την Τετάρτη στη δημοσιότητα καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

Όπως αναφέρει, "μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων και τον συγκερασμό των ευρημάτων της νεκροψίας- νεκροτομής οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι κακώσεις από το βίαιο συμβάν προκάλεσαν και το θάνατό του. Για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα χρειαζόμασταν την απαραίτητη εργαστηριακή διερεύνηση με την οποία αναδείχθηκε ότι ήταν ελεύθερος ουσιών αλλά και προϋπάρχουσας παθολογίας. Η αιτία θανάτου οφείλεται αποκλειστικά στον τραυματισμό λόγω των πολλαπλών πλήξεων που δέχθηκε".