Εντοπίστηκε από τις αρχές το άτομο που προκάλεσε τις τρεις πυρκαγιές μικρής έκτασης στο δάσος του Σέιχ Σου, στις 9 και 10 Αυγούστου. Τα τρία περιστατικά, που έθεσαν σε επιφυλακή την πυροσβεστική δύναμη της Θεσσαλονίκης, σημειώθηκαν κοντά στο Ναό του Αγίου Παύλου, στο όριο της οικιστικής ζώνης και του περιαστικού δάσους.

Η πρώτη απόπειρα εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 9 Αυγούστου, η δεύτερη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και η τρίτη το βράδυ της Παρασκευής 10 Αυγούστου.

Από την πρώτη στιγμή οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής είχαν εντοπίσει τα ίχνη του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οργανώθηκε επιχείρηση παρακολούθησης του συγκεκριμένου ατόμου με απώτερο στόχο να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και έτσι οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Στην κατοχή του προσαχθέντα βρέθηκαν σημειώσεις οι οποίες επιβεβαίωναν τις προθέσεις του. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.