Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική το απόγευμα της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι την Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική δεν είχε η Αστυνομία την κρίσιμη ώρα. Οι αξιωματικοί που εκτελούσαν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό στο Χαλάνδρι, αλλά κανείς δεν σήκωνε τα τηλέφωνα.

 «Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο» αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο το οποίο αναμένεται να σταλεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών που συμμετέχει στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κανείς δεν απαντούσε στους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης που διαθέτει η Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τους εκφωνητές της ΓΑΔΑ.

Σε υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται, μάλιστα, ότι η μοναδική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπηρεσίες ήταν όταν ένας στέλεχος της Πυροσβεστικής τηλεφώνησε στο «100» για να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα στο Νέο Βουτζά.