Θεσπρωτία: 17 κιλά χασίς έκρυβαν οι πόρτες Ι.Χ. 19χρονου

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλες ποσότητες χασίς, εισήγαγε στην Ελλάδα από την πατρίδα του, ένας 19χρονος Αλβανός, που κατασκεύασε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου του, για να μεταφέρει το παράνομο φορτίο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η παράνομη δράση του έγινε γνωστή στις αλβανικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές για την επικείμενη μεταφορά.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι έστησαν μπλόκο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και όταν εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος, το ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Ξηλώνοντας τις πλαϊνές ταπετσαρίες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το ένα μετά το άλλο, τα συνολικά 26 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17 κιλών και 474 γραμμαρίων που βρίσκονταν μέσα στις κρύπτες.

Ο νεαρός συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν το ιδιόκτητο αυτοκίνητό του, 600 ευρώ και δύο κινητά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που του άσκησε δίωξη για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 28χρονος ομοεθνής του που αναζητείται, καθώς φέρεται να οργάνωσε την παραλαβή του φορτίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.