Στην εξιχνίαση συνολικά 9 κλοπών λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (24 Ιουλίου 2018) το μεσημέρι σε παραλία της Καλλικράτειας Χαλκιδικής ένας ανήλικος Ρομά 12 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 3 Ρομά ηλικίας 19, 21 και 32 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα περιπολούντες αστυνομικοί με πολιτικά, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κλοπών σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής, τον ανήλικο, να έχει αφαιρέσει την τσάντα λουόμενου που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Επίσης προέκυψε ότι την παραπάνω κλοπή την διέπραξε από κοινού με 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Ιουλίου 2018, ο ανήλικος ενεργώντας από κοινού με τα παραπάνω 3 άτομα διέπραξαν ακόμα 8 κλοπές από λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως