Β. Ελλάδα: Αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια και συνελήφθη για “πειρατεία” από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Εντατικές δράσεις για την αντιμετώπιση της “πειρατείας”, που σχετίζεται με την παράνομη διάθεση σε τρίτους, έναντι αμοιβής, συνδρομητικών καναλιών με χρήση της τεχνολογίας IPTV πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η εμπλοκή ενός άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος προέβαινε σε παράνομη θέαση αλλά και διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών υπηρεσιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 ψηφιακοί δέκτες, ψηφιακός – δορυφορικός δέκτης, σκληρός δίσκος, 3 φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) και πλήθος εγγράφων, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο δράστης.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.