Νέες συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί για την μεγάλη υπόθεση της υπόθεσης εμπορίας όπλων που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι έρευνες που πραγματοποίησαν οι αρχές στις 56 υποθέσεις αγοραπωλησίας όπλων και είδη οπλισμού ανά την Ελλάδα έφεραν αποτελέσματα.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει συνολικά 22 άτομα σε όλη την Ελλάδα που φαίνεται να ήταν κάποιοι από τους πελάτες του κυκλώματος.

Έκαναν «φύλλο και φτερό» σπίτια ανά την επικράτεια

«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι αρχές τα σπίτια των ανθρώπων οι οποίοι – υπήρχαν πληροφορίες ότι – είχαν εμπλακεί στην αγοραπωλησία όπλων από το κύκλωμα που φαίνεται να είχε στήσει ο 55χρονος Κρητικός.

Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα συνέλαβαν 22 άτομα που όπως προέκυψε είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από της εγκληματικής ομάδας.

Συνολικά οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν:

29 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής,

1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

10 γεμιστήρες πιστολιών,

4 κλείστρα – εξαρτήματα πιστολιών,

2 πτυσσόμενες ράβδοι,
μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TAZER),

3 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων,

μαχαίρια

βαλλίστρα και

πλήθος εγγράφων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο cretapost δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Ελεύθεροι οι «4» του κυκλώματος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι «4» που φαίνεται να ήταν οι… πρωταγωνιστές του κυκλώματος εμπορίας όπλων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση συμμορίας, παράνομη εισαγωγή όπλων, μεταφορά και εμπορία.

Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.