Ως την Αττική χρειάστηκε να φτάσουν για να εξαρθρώσουν μια πολυμελή σπείρα Γεωργιανών που είχαν ρημάξει στις κλοπές τη μισή Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς. Όταν ανακάλυψαν τα ίχνη τους, οργάνωσαν επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες του τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Ασφάλειας Αττικής.

Τουλάχιστον δέκα Γεωργιανοί ήταν μέλη της ομάδας που αποτελούσε τμήμα ενός ευρύτερου κυκλώματος, με περιοχές δράσης την Βοιωτία, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και την Αχαΐα. Εκεί «χτυπούσαν» τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2017, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα τα οποία είχαν αγοράσει για να «ξεπλύνουν» τα παράνομα έσοδά τους. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν 16 κλοπές και τρεις απόπειρες σε περιοχές της Λιβαδειάς, τέσσερις κλοπές σε περιοχές της Λαμίας, δυο σε περιοχές της Χαλκίδας και μια κλοπή στο Αίγιο.

Όλες οι κλοπές έγιναν πρωινές ώρες σε σπίτια που οι ένοικοι απουσίαζαν και οι δράστες αποκόμισαν διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 95.000 ευρώ. Οι Γεωργιανοί αγόραζαν με πλαστογραφημένα έγγραφα τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και έκαναν εικονικές μεταβιβάσεις για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες, εμφανίζοντάς τα ως περιουσιακά τους στοιχεία η καταχωρώντας τα σε στοιχεία συγγενών τους. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοσμήματα και χρυσαφικά, μικροποσότητες ναρκωτικών, ένα μαχαίρι, πλήθος κλειδιά από πόρτες ασφαλείας και μη, διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και 745 ευρώ.

Κατά την οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 31 και 27 χρόνων και προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας άλλων οκτώ συνεργών τους ηλικίας 23 ως 53 χρόνων, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα. Ένας από τους Γεωργιανούς, είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για άλλες κλοπές, ενώ συνελήφθη και ένας 37χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις 8 Οκτωβρίου του 2007 (!) καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά είχε αλλάξει τα στοιχεία του με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται!

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η εγκληματική δραστηριότητά τους διερευνάται ακόμη, για να αποκαλυφθεί η διασύνδεσή της με άλλες και να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr