Θλίψη για τον θάνατο του κολυμβητή στην Θεσσαλονίκη – Από τί πέθανε ο 18χρονος;

|
THESTIVAL TEAM

Από παθολογικά αίτια, με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα να είναι υπό διερεύνηση, κατέληξε έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ο 18χρονος αθλητής κολύμβησης Δημήτρης Παυλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου και διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου αθλητή, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η ύπαρξη καρδιολογικού προβλήματος που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Οι ειδικοί αναμένουν αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο Δημήτρης Παυλογιάννης κατέρρευσε την Κυριακή μόλις βγήκε από την πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 18χρονος κολυμβητής είναι μέλος κολυμβητικού συλλόγου της Αθήνας και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες.

Ημέρα πένθους κηρύσσει τη σημερινή η Διεύθυνση Νεολαίας Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου για τον άδικο χαμό του 18χρονου. Ετσι, σήμερα το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό. «Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό Ταξίδι, Δημήτρη», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, οι ξαφνικοί θάνατοι σε νεαρούς αθλητές οφείλονται συχνά σε καρδιακά αίτια, όπως για παράδειγμα μια μυοκαρδιοπάθεια που δεν τη γνώριζαν οι αθλητές ούτε είχε φανεί σε εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.