Χειροπέδες σε δύο άτομα, έναν 33χρονο αλλοδαπό και έναν 59χρονο ημεδαπό, που ενέχονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Οι δύο άνδρες συνελήθφησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. 

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγάκι τύπου VAN να κινείται στην Εγνατία Οδό, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 33χρονος οδηγός του οχήματος, που στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης και με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά 34 αλλοδαπών οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν σε προγενέστερο χρόνο από την Ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό να κινείται επίσης στην Εγνατία Οδό και στο ύψος των διοδίων Ανάληψης προχώρησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι παράτυπων μεταναστών, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στο χώρο φόρτωσης του οχήματος.

Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.