Στην εξιχνίαση επτά υποθέσεων υπεξαίρεσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συστηματική έρευνα.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες ηλικίας 34, 32,28 και 44 ετών και μία 32χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι, ο πρώτος εξ΄αυτών που είναι και ο διευθύνων την οργάνωση, βρίσκεται ήδη κρατούμενος από τον Οκτώβριο του 2017 σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της Αθήνας.

Πώς δρούσαν

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, συγκρότησαν οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό την υπεξαίρεση οχημάτων από εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν πως αρχικά ο 34χρονος αρχηγός της οργάνωσης εντόπιζε τα ενοικιαζόμενα πολυτελή οχήματα μέσω σχετικών σελίδων του διαδικτύου. Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη νοίκιαζαν τα αυτοκίνητα με τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας και τελικά δήλωναν ψυεδή κλοπή των οχημάτων σε αστυνομικά καταστήματα.

Αναφέρεται ότι έχουν ήδη ανευρεθεί δύο από τα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δράση τους εντοπίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα Ευβοίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.