Την ενοχή της 43χρονης Ρομά, που το 2012 είχε σκοτώσει τον 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, έξω από το ανακριτικό γραφείο στην Ευελπίδων, έκρινε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο.

Το θύμα, εκείνη την ημέρα, είχε οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική κατάθεση μαζί με τον αδελφό και συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση.

Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο, αφού αναγνώρισε στη 43χρονη Ρομά, μειωμένο καταλογισμό και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, ποινή κάθειρξης 10 ετών. Έτσι, η γυναίκα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη από το πρωτόδικο δικαστήριο, πλέον, θα πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει τα 2/5 της ποινής της.

Το χρονικό του εκλήματος

Το έγκλημα είχε γίνει πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2012, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση της ανθρωποκτονίας τού 19χρονου γιου της 43χρονης, έγκλημα που είχε γίνει σχεδόν πριν έναν χρόνο στο Ζεφύρι. Η γυναίκα είχε ανοίξει πυρ κατά του θύματος και του συγκατηγορουμένου του, πυροβολώντας πάνω από δέκα φορές και τραυματίζοντας θανάσιμα τον 33χρονο. Από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί, επίσης, στα πόδια και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Στη σημερινή της απολογία στο δικαστήριο, η 43χρονη δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της και ζήτησε συγνώμη. Ωστόσο, όπως είπε, «όταν τον σκότωσα ένιωσα ανακούφιση».

Περιγραφή του "μακελειού" της Ευελπίδων

«Εκείνη τη μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνισή μου για να μη με καταλάβουν οι συγγενείς του. Είδα να μπαίνουν στην Ευελπίδων (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) και ακολούθησα και πήγα στο κτίριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο δικαστήριο ήταν και η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής που παρακολουθεί την 43χρονη. Η ίδια ανέφερε στην κατάθεσή της πως η γυναίκα πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση, για την οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ τόνισε πως αν οδηγηθεί στη φυλακή ενδέχεται να υποτροπιάσει. «Το να ζει με την οικογένειά της είναι ο τρόπος για να ανταπεξέρχεται στην ασθένεια της. Όταν ακολουθούνται αυτοί οι όροι, παύει η επικινδυνότητα» πρόσθεσε η ειδικός.

Σύμφωνα με τη γιατρό, «η γυναίκα αυτή, από 22 χρόνων, είχε νοσήσει και είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Έπαθε ένα τεράστιο σοκ όταν το παιδί της ξεψύχησε στην αγκαλιά της. Δεν είχε καταλάβει ότι πέθανε. Το πρώτο στάδιο του πένθους είναι η άρνηση, ο θυμός και η εκδίκηση... Κατά την άποψή μου ήταν σε βρασμό, ο βρασμός μπορεί να διαρκέσει και έναν μήνα...», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής που παρακολουθεί την 43χρονη.