Η πολύωρη καταδίωξη ενός οχήματος στην περιοχή του Ράγιου Θεσπρωτίας είχε ως αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει ο οδηγός του που κατάφερε προσωρινά να εξαφανιστεί. Συνελήφθη, όμως, στη… Νέα Σμύρνη Αττικής μαζί με τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

Το ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο έσπασε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, καθώς ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και χώθηκε μέσα σε αγροτικούς δρόμους προσπαθώντας να διαφύγει. Τελικά, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τα κατάφερνε, εγκατέλειψε το όχημα στον κάμπο της Κεστρίνης και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Μέσα στο χώρο των αποσκευών και τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 22 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 87 κιλών και 730 γραμμαρίων. Από τα στοιχεία του οχήματος εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 65χρονου ιδιοκτήτη που κατοικεί στη Νέα Σμύρνη και ζητήθηκε η σύλληψή του από το τοπικό τμήμα Ασφάλειας.

Όταν ο 65χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι είχε παραχωρήσει το όχημα σε έναν 33χρονο, επίσης κάτοικο Νέας Σμύρνης, που και αυτός συνελήφθη λίγο αργότερα. Και οι δυο μετήχθησαν στην Ηγουμενίτσα για να προσαχθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή: protothema.gr