Στον εντοπισμό και τη σύλληψη, έπειτα από καταδίωξη, 24χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί Τμήματος Τροχαίας Λητής και του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για μεταφορά - προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ (24-06-208), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται σε παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος του κόμβου Νεοχωρούδας, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, οι οποίοι κλήθηκαν από την Άμεση Δράση προκειμένου να συνδράμουν, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο αγροτεμάχιο. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 10 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα την προηγούμενη ημέρα μέσω της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, έναντι χρηματικού ποσού, με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.