Δύο άτομα συνέλαβαν χθες σε περιοχή της Πέλλας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, καθώς βρίσκονταν σε κατάστημα όπου διεξαγόταν παράνομος ηλεκτρονικός στοιχηματισμός.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 49χρονος και ένας 20χρονος, υπεύθυνος και υπάλληλος του καταστήματος, αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο καταστήματος ειδών κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να είναι εγκαταστημένοι και να λειτουργούν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων οι πελάτες μπορούσαν να ποντάρουν χρηματικά ποσά σε στοιχηματική ιστοσελίδα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέσω κεντρικού υπολογιστή που χειρίζονταν οι προαναφερόμενοι, διέθεταν κωδικούς για τη διευκόλυνση των πελατών στη διενέργεια στοιχημάτων στην ίδια ιστοσελίδα. Επιπλέον πωλούσαν προπληρωμένες κάρτες διαφόρων χρηματικών ποσών που χρησιμοποιούνταν στα πονταρίσματα και αποκόμιζαν κέρδη από το σύνολο του στοιχηματικού τζίρου.

Από το χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν συνολικά:

- 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτής όπου τυπώνονταν οι αποδείξεις στοιχημάτων,
- 23 προπληρωμένες κάρτες,
- χρηματικό ποσό και
- αποδείξεις και σημειώσεις στοιχημάτων.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και 74χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.