Συνολίκα 15 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, για αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τον περασμένο μήνα στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τον 31χρονο Πακιστανό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα κακουργήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή», «Απόπειρας εκβιασμού κατά συναυτουργία» και «Ληστείας κατά συναυτουργία».

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς, με τρία ακόμη άτομα, ένα εκ των οποίων έχει επίσης συλληφθεί, ενεργώντας από κοινού, την 20-05-2018, τραυμάτισαν με αιχμηρά και ξύλινα αντικείμενα δύο αλλοδαπούς, στην περιοχή κέντρου πόλης

Αστυνομικοί των διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. διενεργούνται συστηματικά στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες:

- Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν 50χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση που τελέστηκε σε βάρος του Δημοσίου, με ελάττωση της περιουσίας να είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με το συνολικό αντικείμενο της πράξης να έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρόν χρόνο τέλεσης της πράξης που έχει αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σημειώνεται ότι, κατά τον εντοπισμό του ο 50χρονος αρνήθηκε να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη διάρκεια σύλληψής τους, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς.

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί παραγγελία εκτέλεσης απόφασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών για «Φοροδιαφυγή», προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής φυλάκισης.

Επιπλέον, από έτερες υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 12 ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.