Παρανάλωμα του πυρός έγινε η αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στο Περιστέρι, που παραδόθηκε στις φλόγες περίπου στις 05:00, σήμερα τα ξημερώματα.

Η αποθήκη της οδού Στυλιανού Γονατά 16 καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς λόγω τον εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, προκαλώντας ζημιές και σε διπλανές οικίες. 

Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, air conditions, καθώς και υλικά συσκευασίας κάηκαν από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον διοικητή στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα, κάηκε ολοσχερώς το εμπόρευμα που υπάρχει στο ισόγειο. Παράλληλα, ανέφερε πως «αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου και στο διπλανό που είναι της ίδιας εταιρείας. Ζημιές έχουν υποστεί και δύο δωμάτια στη διπλανή πολυκατοικία, πάνω ψηλά. Οι ζημιές είναι μεγάλες στην αποθήκη ηλεκτρικών ειδών, θα αποτιμηθούν στη συνέχεια».

Επί τόπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα, ώστε να μην επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια, κατοικίες, αποθήκες και βιοτεχνίες.

Όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, ζημιές υπέστησαν και άλλα κτίρια, που εφάπτονται με την αποθήκη.

Μια πολυκατοικία υπέστη εξωτερικές ζημιές, ενώ ένα διαμέρισμα υπέστη σοβαρότερες, με ένα δωμάτιό του να τυλίγεται στις φλόγες. Σύμφωνα με την κ. Μαλλίρη, το διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ένα διαμέρισμα το οποίο οι ιδιοκτήτες του χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη.

Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική εκκένωσε άμεσα το οικοδομικό τετράγωνο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή αναπνευστικά προβλήματα σε πολίτες.

Δείτε τις φωτογραφίες του iefimerida.gr, από το σημείο: