Νύχτα επεισοδίων η χθεσινή στην Άμφισσα, μετά το αιματηρό περιστατικό, που κόστισε τη ζωή σε μία 13χρονη, όταν ένας 34χρονος την πυροβόλησε με καραμπίνα στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο φερόμενος δράστης κινήθηκε προς τον καταυλισμό Ρομά, που βρισκόταν κοντά στην επιχείρησή του και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Μία από τις βολές του πέτυχε το 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν στον καταυλισμό, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησαν επεισόδια στην περιοχή με ορισμένους Ρομά να θέλουν διαλύσουν την επιχείρηση του 34χρονου και να κάψουν το αυτοκίνητό του. Στο σημείο αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων.

Ο 34χρονος φερόμενος ως δράστης αναζητείται ακόμα από την αστυνομία, η οποία χτενίζει την περιοχή για να τον εντοπίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν όντως είχε προηγηθεί κάποια διάρρηξη ή διαπληκτισμός - τσακωμός μεταξύ του 34χρονου δράστη και κάποιων Ρομά. Χωρίς να αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο να έχουν συμβεί και τα δύο.

Προς το παρόν έχει αποκατασταθεί προσωρινά η ηρεμία στην περιοχή, ενώ παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, υπό τον φόβο βεντέτας ή αντεκδίκησης και τυχόν νέων επεισοδίων.