Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει για αύριο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου, από κουκουλοφόρους. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, σημείωσε πως «έχουμε συλλέξει ήδη όλες τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι και σήμερα και τις οποίες θα καταθέσουμε στον Εισαγγελέα, ώστε να βοηθήσουμε στην διερεύνηση όλων των υποθέσεων, ώστε επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν».

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η παραγγελία για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα. «Αυτό είναι καταρχήν μια ηθική ικανοποίηση από όλους τους αστυνομικούς, ότι επιτέλους υπάρχει μια αντίδραση στην δολοφονική επίθεση. Διότι ακόμη και πριν λίγο ουδείς είχε πει το παραμικρό», τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενα περιστατικά, ο κ. Τσαϊρίδης ανέφερε πως το δεν γνωρίζει. «Σίγουρα υπάρχουν στο τουρκικό προξενείο και πέριξ αυτού πολλές κάμερες, από τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν μπορούν αν συλλεχθούν κάποια στοιχεία, αλλά σίγουρα κι εμείς θα βοηθήσουμε στην οποιαδήποτε συλλογή στοιχείων, ώστε να ταυτοποιηθούν αυτά τα άτομα», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ίδιος, από το 2010 και έπειτα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει συλλέξει πάνω από 17 επιθέσεις και συνεχίζουν τη συλλογή αυτών. Σε επίθεση που έγινε τον περασμένο Μάρτιο η διμοιρία ΥΑΤ δέχτηκε από τρία διαφορετικά σημεία βροχή από μολότοφ. Για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, υπάρχει και βίντεο, το οποίο έχει κυκλοφορήσει. Επιπλέον, οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει και από την επίθεση του Σαββάτου, όπου φαίνεται το λεωφορείο, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Αναφερόμενος σε άλλα περιστατικά, σημείωσε πως αστυνομικός, κατά τη διάρκεια επιθέσεων, στην απόπειρά του να πετάξει χειροβομβίδα κρότου- λάμψης για να απωθήσει τα άτομα, ακρωτηρίασε τα δάχτυλά του, ενώ ένας αστυνομικός της ομάδας «Ζ» έχει καεί από μολότοφ.