Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 32χρονου υπηκόου Αλβανίας, η οποία διαπράχθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2016 στο Κερατσίνι.

Δράστες είναι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 31χρονος (φυσικός αυτουργός) και ένας 32χρονος (συνεργός).

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 12-11-2016, βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου του, στην περιοχή του Κερατσινίου, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο. Μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, για την εξακρίβωση του κινήτρου της ανθρωποκτονίας, των συνθηκών τέλεσης και την ανακάλυψη των δραστών, επετεύχθη η ταυτοποίηση τους και η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο δράστες ενεργούντες κατ' εντολή ομοεθνή τους, είχαν αρχικά σχεδιάσει να δολοφονήσουν Αλβανό υπήκοο, με τον οποίο είχε ο εντολέας τους προσωπικές διαφορές. Κατά την προσέγγισή τους όμως στο σημείο που βρισκόταν ο προαναφερόμενος Αλβανός υπήκοος, μαζί με τον 32χρονο, αποφασίσθηκε από τους δράστες, ύστερα από την αντίδραση του θύματος, να τον δολοφονήσουν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κυρία ανάκριση. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Ο 32χρονος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος Σωφρονιστικού Καταστήματος για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ για τον 31χρονο που αναζητείται, γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την έκδοση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.