Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Γελοιοποιείται η ΕΛ.ΑΣ. με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, με αφορμή την επίθεση μελω΄ν του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε λόγο για γελοιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτείας από αυτές τις επιθέσεις.

Όπως είπε ο κ. Ντούμας, «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις».

«Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία», συμπλήρωσε.

«Έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις», σχολίασε σε ειρωνικό τόνο ο κ. Ντούμας.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και την αντίδραση των αστυνομικών που ήταν παρόντες, ο κ. Ντούμας σχολίασε ότι «θα έπρεπε να φοβηθούν και να έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Ο ένας ή οι δύο αστυνομικοί δεν πρέπει να τα βάλουν με το μαινόμενο πλήθος δέκα ατόμων. Στόχος τους ήταν να προστατεύσουν το πρόσωπο».

«Μη θέλουμε έναν αστυνομικό ρόμποκοπ», είπε, ζητώντας να δούμε πόσο θα τιμωρηθούν οι δράστες και αν θα χρειαστεί αυστηροποίηση των διατάξεων του ποινικού κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Δευτέρας, εισέβαλαν στο ΣτΕ περίπου 50-70 άτομα την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση της Ολομέλειας για τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.