Στη σύλληψη έξι Αλβανών ηλικίας 24 έως 52 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν ανωτέρω έξι αλλοδαπούς σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους 132 κιλών και 100 γραμμαρίων, η οποία ήταν έμφορτη σε δέκα άλογα.

Αναλυτικότερα, χθες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν τρεις ομάδες των δύο ατόμων να έχουν συλλέξει ανωτέρω ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού που βρισκόταν μέσα σε συνολικά 14 σάκους, οι οποίοι ήταν φορτωμένοι σε δέκα άλογα.

Συνολικά κατασχέθηκαν :

132 κιλά και 100 γραμμάρια αρωματικού-θεραπευτικού φυτού και
10  άλογα μετά -8- σαγμάτων.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.