Στη σύλληψη ενός 30χρονου Έλληνα  εμπόρου κάνναβης προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση στο κέντρο πόλης και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, ενώ ο ίδιος, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούσε είδη αλληλογραφίας με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων στην ελληνική επικράτεια και σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν από την κατοχή του συλληφθέντα και από δύο οικίες που βρίσκονται σε ανατολική Θεσσαλονίκη (επί της οδού Κ. Καραμανλή) και κέντρο πόλης:

- Δέματα, μικροδέματα και ταχυδρομικοί φάκελοι που περιείχαν συνολικά 18 κιλά και 150,8 γραμμάρια κάνναβης.
- 92 γραμματόσημα και πλήθος φακέλων που χρησιμοποιούσε με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης σε έτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- 23 αυτοκόλλητα με στοιχεία ατόμων και ταχυδρομικών προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό,
- 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
- 6 μηχανήματα θερμοκόλλησης και
- το χρηματικό ποσό των 1.285 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης 25χρονος, καθώς από την κατοχή του και την οικία του, κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων, ένα εκ των οποίων αγόρασε από τον 30χρονο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.