Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία – Τρεις συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην περιοχή της Πηνείας στον Ανθώνα και τα Άγναντα.

 Δύσκολη νύχτα για την Πηνεία αφού οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις από νότιες διευθύνσεις.  Η φωτιά πλησιάζει και απειλεί προς την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Πριν από λίγο στις 8.30 ξέσπασε και νέα πυρκαγιά στην Καρυά. Οπως αναφέρει το ilialive καίει σε πέντε μέτωπα ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. 

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στην περιοχή με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας, Γιάννη Πετρούτσο.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και απο την Αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην περιοχή της Πηνείας στον Ανθώνα και τα Άγναντα και καίει σε πέντε μέτωπα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τρεις συλλήψεις

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής συνελήφθησαν σήμερα από Ανακριτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρεις Ελληνες  68 ετών, 34 ετών και  70 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στον Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

Οι  προαναφερόμενοι  με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου θα οδηγηθούν αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ενώπιόν του.

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.