Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη χθες το πρωί στη Βέροια ένας 35χρονος Έλληνας, για διαρρήξεις και κλοπές από σταθμευμένα οχήματα.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 35χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, να επιχειρεί να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό οχήματος που είχε διαρρήξει σπάζοντας το παράθυρο. Επίσης, προέκυψε ότι λίγο νωρίτερα διέρρηξε με την ίδια μέθοδο ακόμα δύο οχήματα και αφαίρεσε ένα ρολόι και μικρό χρηματικό ποσό, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Ο 35χρονος είχε στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά αυτοκινήτου, ένα ζευγάρι γάντια, μία κουκούλα και ένας φακός, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 13 έως 22 Φεβρουαρίου 2018, εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία διέρρηξε ακόμα 10 οχήματα, αφαιρώντας από τα πέντε οχήματα διάφορα εργαλεία, μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό τηλέφωνο, φορτιστές κινητές τηλεφώνων και διάφορα έγγραφα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της 17 Φεβρουαρίου 2017 διέρρηξε κατάστημα στην Βέροια αφαιρώντας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του άνδρα εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στους κατόχους τους. Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.