Στη σύλληψη ενός 65χρονου αλλοδαπού και μιας 72χρονης αλλοδαπής προχώρησε χθες το βράδυ προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη δίωξη του εμπορίου των ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, από προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Κ9, βρέθηκε στο επιβατηγό Ι.Χ. όχημα, που οδηγούσε ο 65χρονος αλλοδαπός με συνοδηγό την 72χρονη αλλοδαπή, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο κάτω μέρος του δαπέδου, δεξιά και αριστερά από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης, συσκευασμένη σε εννέα δέματα, τυλιγμένα σε σελοφάν, συνολικού μικτού βάρους 9,180 kg.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή πλοήγησης (GPS) καθώς και τα χρηματικά ποσά των 1.500€, 35δολαρίων ΗΠΑ και 136 λέβα Βουλγαρίας.