Σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ενώ συνέλαβαν πέντε γυναίκες.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε γυναίκες, της φυλής Ρομά, ηλικίας 39, 35, 21, 16 και 15 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και 15χρονη συνεργός τους.

Αρχικά, χθες το μεσημέρι στις Σέρρες, συνελήφθησαν η 39χρονη και η 35χρονη, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαφύγουν από οικία, έχοντας αφαιρέσει ένα ασημένιο κόσμημα. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι προαναφερόμενες μαζί με τις συνεργούς τους, το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2018, έχοντας διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπραξαν με τη μέθοδο της απασχόλησης δύο κλοπές σε βάρος ατόμων και μία κλοπή από οικία στις Σέρρες, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και οι άλλες τρεις γυναίκες, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.