Μέσα σε λίγες ώρες αναγνωρίστηκαν οι δυο τσιγγάνοι που γκρέμισαν με ένα κλεμμένο αγροτικό 4Χ4 την πρόσοψη του Α.Τ.Μ. που ήταν τοποθετημένο στο κτίριο όπου στεγάζεται το Διοικητήριο Λακωνίας στη Σπάρτη τα ξημερώματα της Παρασκευής προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Οι δράστες ηλικίας 19 και 38 χρόνων, που έφυγαν άπρακτοι αφού δεν απελευθερώθηκαν οι κασετίνες με τα μετρητά, καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας κι έτσι ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δυο τσιγγάνοι ηλικίας 16 και 15χρόνων, οι οποίοι «βούτηξαν» από την 21χρονη υπάλληλο ενός κυλικείου το κινητό της με τη μέθοδο της απασχόλησης Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την υπάλληλο και οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στον οικισμό που διαμένουν, όπου βρέθηκε το κλεμμένο κινητό και αποδόθηκε στην 21χρονη. Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για την πλημμελή εποπτεία τους.

Πηγή: protothema.gr