Στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού εγγράφου κατά περίπτωση προχώρησαν χθες το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη, διότι μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, συνοδεύοντας – καθοδηγώντας τον 23χρονο Αλβανό, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο του από τη χώρα. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας, κάνοντας χρήση πλαστής ταυτότητας των ελληνικών αρχών, την οποία κατείχε και επέδειξε ο 23χρονος κατά τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη 25χρονο ημεδαπό, συνεργό της 23χρονης, ο οποίος όπως προέκυψε προμήθευσε τον 23χρονο με το παραπάνω πλαστό έγγραφο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.