Από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι για νέο κύκλο αίματος ως αντίποινα στη δολοφονία Στεφανάκου.

Μετά την μεξικανικού τύπου άγρια δολοφονία του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη, δύο φίλοι του, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενισχύοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Είναι ένα σοκαριστικό περιστατικό το οποίο κατά τη γνώμη μου δε νομίζω ότι θα μείνει έτσι… Θα έχει απάντηση» εκτίμησε ένας από αυτούς.

Ένας δεύτερος, ο άνθρωπος – σκιά του 58χρονου, μιλώντας επίσης στον Ant1, τονίζει πως ο Βασίλης Στεφανάκος δεν έδειχνε να φοβάται για την ζωή του.

«Δεν περιμέναμε να συμβεί τέτοιο πράγμα. Δεν μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι. Κυκλοφορούσε και μόνος του και μάλιστα κυκλοφορούσε και μ’ ένα Beverly πάνω εδώ στην Καβάλας, από ό,τι το είχα δει δύο φορές«, λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστηρίζει πως ο Βασίλης Στεφανάκος είχε εγκαταλείψει την παράνομη συμπεριφορά μετά την αποφυλάκισή του, το καλοκαίρι του 2016.

«Είχε αποχή. Απείχε… Δεν έκανε το παραμικρό. Την παραμικρή παράνομη κίνηση. Δεν ασχολούνταν με καμιά παρανομία. Ποτέ δεν πήρε χρήματα από εκβιασμούς ή από όλα αυτά που ακούγονται στις τηλεοράσεις«.

Όσο για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος, ο φίλος του πρώην βαρυποινίτη τονίζει: «Είχε κερδίσει το σεβασμό από όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί είχε φιλόσοφο πνεύμα και πολύ έξυπνο μυαλό. Και μπορούσε να δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα δίχως να χυθεί αίμα. Πολύς κόσμος αγάπαγε το Βασίλη, είναι γεγονός, γιατί βοηθούσε πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ φιλότιμος ως άνθρωπος. Αλλά πιστεύω… θέλω να πιστεύω ότι επειδή δε βγαίνει πουθενά αυτό… να κλείσει εδώ».

Η κηδεία του Βασίλη Στεφανάκου θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στο Χαϊδάρι.

Δείτε το βίντεο: