Με ένα μοντέλο το οποίο από άποψη διαστάσεων και ύφους θα τοποθετείται ανάμεσα στα C5 και C6 ώστε να λειτουργήσει στην αγορά σαν αντικαταστάτης και των δύο, θα επιστρέψει η Citroen στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν, όπως επιβεβαίωσε η Linda Jackson, CEO της Citroën.

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα είναι ένα καινούργιο C5. Θα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και από ό,τι γνωρίζουμε για τα σεντάν γιατί θα φέρνει κάτι διαφορετικό στην κατηγορία», εξηγεί η επικεφαλής της μάρκας. Μια ιδέα για το αυτοκίνητο μας έδωσε το C-xperience concept που η γαλλική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016. «Θα είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, γιατί είναι σημαντικό να έχεις ένα τέτοιο στη γκάμα σου αν θες να συγκαταλέγεσαι μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών. Πρέπει να έχεις ευρεία γκάμα: Μικρά, μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά και SUV. Αν το κάνεις αυτό σωστά έχεις και όγκο πωλήσεων και κέρδος, αλλά και προϊόν τόσο για τις λιανικές πωλήσεις όσο και για τις εταιρικές».

Η Jackson παραδέχεται ότι οι σκέψεις αυτές γίνονται με το μυαλό στην Κίνα, παρότι η κινέζικη αγορά έκανε μία στροφή από τα σεντάν στα SUV πέρσι. Οι πωλήσεις της Citroen στην Κίνα έπεσαν πέρσι κατά 47,3%, πτώση που αποδίδεται σε αυτήν ακριβώς τη στροφή στα μεγάλα SUV αλλά και στον ανταγωνισμό από τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει έδαφος η Citroen θα λανσάρει στην Κίνα το C5 Aircross.

«Παρά την αλλαγή αυτή πέρσι, η Κίνα παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για εμάς», παραδέχτηκε η Jackson. «Και τα μεγάλα σεντάν είναι ακόμη περιζήτητα εκεί». Επιβεβαιώνοντας ότι το C-xperience θα αποτελεί τη βάση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας από την οποία θα προκύψει το νέο μοντέλο, η CEO της Citroën δήλωσε ότι ήταν απλώς η αρχική ιδέα, η οποία βεβαίως χρειάζεται να εξελιχθεί. «Ήταν μια εξαιρετική πρόταση, γιατί έβγαζε όλη την πολυτέλεια που θέλεις από ένα αυτοκίνητο που θα έχει το ρόλο ναυαρχίδας στη γκάμα, χωρίς τα κλισέ, όπως το χρώμιο, οι δερμάτινες επενδύσεις ή το λακαρισμένο ξύλο. Είχε πολύ ανάλαφρη και προχωρημένη αίσθηση, και έτσι θα είναι και το μοντέλο παραγωγής», δήλωσε η Linda Jackson.

Με το αυτοκίνητο αυτό η Citroën θέλει να επαναπροσδιορίσει την έννοια της άνεσης. Τόσο μέσα στην καμπίνα όσο και σε συμπεριφορά στο δρόμο, χάρη στη νέα ανάρτηση Citroën Advanced Comfort. Η οποία θα έχει παρουσιαστεί νωρίτερα σε άλλα μοντέλα. Στόχος της νέας τεχνολογίας που αναπτύσσει η γαλλική μάρκα είναι να επαναφέρει την άνεση στην κορυφή των προτεραιοτήτων, φιλτράροντας κραδασμού από την κύλιση και εξωτερικούς θορύβους. Χαρακτηριστικά που ανέκαθεν ξεχώριζαν τα αυτοκίνητα της Citroen.

πηγή: drive.gr