Να εντοπίσουν τα κίνητρα των ανθρώπων που ήθελαν το θάνατο του Βασίλη Στεφανάκου επιχειρούν από χθες άνδρες της Αστυνομίας. Οι έρευνες στρέφονται τόσο στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο Χαϊδάρι και συμμετείχαν στη δολοφονία του βαρυποινίτη, όσο και στους ανθρώπους που ήθελαν τον Στεφανάκο νεκρό και ενδεχομένως οργάνωσαν την επιχείρηση.

Τα στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα είναι ότι ο Βασίλης Στεφανάκος φρόντιζε να κυκλοφορεί πάντα με συνοδεία ένα ή δύο άτομα και χρησιμοποιούσε θωρακισμένο αυτοκίνητο. Τα μέτρα ασφαλείας που ελάμβανε ήταν σοβαρά, ωστόσο οι εκτελεστές γνώριζαν καλά τις κινήσεις του και εντόπισαν το κενό για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Χθες το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ.

Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν μαζέψει 22 κάλυκες από καλάσνικοφ από τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα ως ομάδα υποστήριξης που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Ο Στεφανάκος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την Αστυνομία ως «ο νονός των νονών» στο χώρο του υποκόσμου, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.

Πηγή: newsbeast.gr