Αττική: Δικογραφία σε βάρος 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

|
THESTIVAL TEAM

Δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων, αποπλάνηση παιδιών και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε σχετικά καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ για την υπόθεση ενημέρωθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η Διώξη οδηγήθηκε στον 21χρονο, ύστερα από έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων και την αλληλογραφία με τη σχετική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία της οικιακής σύνδεσης του εν λόγω νεαρού.

Αστυνομικοί εντόπισαν την περασμέη Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος και κατασχέθηκε, ενώ ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του 21χρονου στην υπόθεση.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.