Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων απάτης που διαπράχτηκαν σε βάρος έξι ηλικιωμένων με τη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, καταγγέλθηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς άγνωστα άτομα προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επισκέπτονταν οικίες ηλικιωμένων ατόμων και προφασιζόμενα διαρροή ρεύματος απαιτούσαν χρηματικά ποσά, συγκέντρωση και απομάκρυνση των τιμαλφών, προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης δύο άτομα, ηλικίας 39 και 55 χρονών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1045 ευρώ και κοσμήματα, ενώ σε μία 81χρονη παθούσα αποδόθηκαν τα είδη που της αφαιρέθηκαν και ειδικότερα 8 χρυσά κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.