Η απάτη σε βάρος ενός 77χρονου εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου ο οποίος προσποιούμενος υπεύθυνο Δημόσιου Οργανισμού, υπόσχονταν κρατικές επιδοτήσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2016, κατάφερε και απέσπασε από τον 77χρονο το χρηματικό ποσό των 31.880 ευρώ, με το πρόσχημα καταβολής μεγάλης αγροτικής επιδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος προσποιούμενος τον υπεύθυνο Δημόσιου Οργανισμού, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 77χρονο και τον έπειθε είτε να καταβάλλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, είτε να στείλει χρηματικά ποσά μέσω δεμάτων με λεωφορεία, με το πρόσχημα της δήθεν ένταξης του σε προγράμματα αγροτικής επιδότησης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίσθηκε ο 56χρονος χθες (23 Νοεμβρίου 2017) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης για απάτη και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 1 έτους για υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.