Χειροπέδες σε τρεις άνδρες πέρασαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Ύστερα από έλεγχο, που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Χίου από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός επικαθήμενου οχήματος μεταφορικής εταιρείας, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, δύο παλέτες που μετέφεραν οκτώ πυθάρια, στα δύο εκ των οποίων βρέθηκαν εντός τους επιμελώς κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μία μεταλλική οβίδα.

Αποστολέας και παραλήπτης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο αποστολής, αφορούσαν το ίδιο πρόσωπο, έναν 42χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε σε περαιτέρω έλεγχο και συνελήφθη κατά την επιβίβασή του στο ίδιο πλοίο, συνοδεία του 18χρονου ανιψιού του, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως συναυτουργός.

Ακολούθησε έλεγχος στο υπό ιδιοκτησίας τους φορτηγό ιδιωτικής χρήσης όχημα (αγροτικό), εντός του οποίου βρέθηκαν δύο μαρμάρινες γυναικείες προτομές.

Οι ως άνω συλληφθέντες, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα διαδικασία της προανάκρισης, είχαν προμηθευτεί το μαρμάρινο κιονόκρανο καθώς και τη μεταλλική οβίδα από έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αρχαία μνημεία.