Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη για διάφορα αδικήματα, ενώ βεβαιώθηκαν και τέσσερις πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στο Νόμο περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Τις έρευνες και τις συλλήψεις διενήργησαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., με στόχο την την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 30χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 ετών και 40 ημερών για Ληστεία, παράβαση Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Απείθεια.

3 άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Μεταξύ αυτών και 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντός καταστήματος στο κέντρο πόλης, αφαίρεσε τσάντα γυναίκας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσε από δύο ανυποψίαστους πολίτες τα πορτοφόλια τους κι ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση σύλληψης 41χρονου ομογενούς ο οποίος αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο ημεδαπής και όπως προέκυψε από την έρευνα, σε προγενέστερο χρόνο, εισήλθε σε ανασφάλιστο φορτηγό, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης και διενέργειας παιγνίων.

7 άτομα, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν τέσσερις πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.