Σε δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο 17χρονους, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι συνελήφθησαν. Οι έξι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Τελικά δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αποχώρησαν.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως. Αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν.

Συνολικά επτά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπέστησαν φθορές. Έξι βρίσκονται επί της οδού Τσιμισκή και ένα στην οδό Εγνατία. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στα εν λόγω καταστήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται πως κατά τα χθεσινά επειδόσια έπεσαν περίπου 60 βόμβες μολότοφ, καθώς και άλλα βεγγαλικά και κροτίδες.