Στη σύλληψη πέντε ατόμων σε διαφορετικές περιπτώσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, προχώρησαν χθες στον Προμαχώνα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

• Ένας 69χρονος, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 16 φιάλες με συνολικά 28 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

• Ένας 53χρονος από τη Ρουμανία, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 11 δοχεία με συνολικά 24 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

• Ένας 47χρονος, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 32 φιάλες με συνολικά 22,4 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

• Μία 37χρονη από τη Βουλγαρία, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να κατέχει 70 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

• Ένας 42χρονος Βούλγαρος, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του, 50 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται.