Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες στον Προμαχώνα Σερρών και στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στον Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν τρία άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις. 

- Ένας 52χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, δοχεία με 32 λίτρα βενζίνης και 28 συσκευασίες πούρων.
- Ένας 57χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα ιδιοκτησίας του, δοχεία και φιάλες με συνολικά 27,3 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.
- Ένας 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 45 πακέτα τσιγάρων.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων.

Παράλληλα, το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει καπνό συνολικού βάρους 1 κιλού, για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκε προκειμένου να σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.