Οπλισμένοι σαν αστακοί και εφοδιασμένοι με κάθε λογής διαρρηκτικό εργαλείο, αλλά και με ασύρματο για να παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ήταν οι τρεις Έλληνες που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας να κινούνται ύποπτα με ένα όχημα στην Αλεξανδρούπολη.

Όταν ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το οποίο κατασχέθηκε βρέθηκαν δυο ανιχνευτές μετάλλων, ένας σουγιάς, δυο γαλλικά κλειδιά, δυο πένσες, δυο κατσαβίδια, ένας εξολκέας φίλτρων και διάφορα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, αρκετά για να βρεθούν με χειροπέδες οι επιβάτες ηλικίας 42, 41 και 37 χρόνων.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο επιβαρυντικά γι’ αυτούς μετά τις έρευνες στα σπίτια τους, καθώς σε αυτό του 42χρονου βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, 103 πολεμικά τυφέκια, 279 φυσίγγια των 9 mm, δυο γεμιστήρες και διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που ερευνάται αν είναι κλεμμένα. Στην κατοικία του 37χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν δυο κυνηγετικές καραμπίνες οι άδειες των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί, έναν φορητός πομποδέκτη και ένα χάρτη, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 730 ευρώ και τέσσερα κινητά.
Σε βάρος των τριών ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί επικοινωνιών κατά περίπτωση. Αν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να διαλευκάνει την δράση τους, ενώ το Καλάσνικοφ και το πιστόλι εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση.