Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Ο στόλος είναι μικρός και λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Τα οχήματα δουλεύουν ασταμάτητα και έχουν από 400.000-650.000 χλμ. Οχήματα που οι σπασμένοι υαλοπίνακες καλύπτονται με αυτοκόλλητα, προφυλακτήρες δεμένοι με σχοινιά, κιβώτια ταχυτήτων που υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει να γίνει προμήθεια περιπολικών στη Θεσσαλονίκη πάνω από μία 10ετία, τα ήδη υπάρχοντα είναι επιβαρυμένα, ενώ σε αρκετά από αυτά δεν λειτουργούν ακόμα και οι ζώνες ασφαλείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος οι Αστυνομικές υπηρεσίες να μείνουν χωρίς οχήματα.

Όπως τονίζει στο thestival.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, η Θεσσαλονίκη είναι η πλέον αδικημένη από πλευράς προμήθειας υλικοτεχνικής υποδομής.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται την προμήθεια τουλάχιστον 100 νέων οχημάτων.

Στην 8ωρη βάρδια αυτή την στιγμή βγαίνουν 17 έγχρωμα οχήματα όταν κανονικά θα πρέπει να βγαίνουν τουλάχιστον 35-40.

"Η κατάσταση σε ότι αφορά τα οχήματα στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν οι ζωές των συναδέλφων μας που οδηγούν τα οχήματα. Θα πρέπει άμεσα η πολιτική και φυσική ηγεσία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής στη Θεσσαλονίκη και να δώσουν άμεσα λύση. Κουραστήκαμε οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης να θεωρούμαστε αστυνομικοί β΄κατηγορίας", τόνισε στο thestival.gr, ο κ. Τσαϊρίδης.