Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μετά από συμπλοκή τρεις αλλοδαποί για εμπορία λαθραίων τσιγάρων

|
THESTIVAL TEAM

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή και εμπορία χιλίων εξακοσίων σαράντα εννέα (1.649) συνολικά λαθραίων πακέτων τσιγάρων και ογδόντα δύο (82) συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, κατελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, στην περιοχή Γαβριήλ Βασιλειάδη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, να διενεργούν παράνομη πώληση τσιγάρων, τα οποία κατείχαν από κοινού. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι δήλωσαν την ιδιότητά τους, τράπηκαν σε φυγή, ενώ κατόπιν συμπλοκής που ακολούθησε, συνελήφθησαν. Στο αρχικό σημείο που εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, βρέθηκαν εντός τριών (03) σάκων και τριών (03) πλαστικών τσαντών, συνολικά χίλια εξακόσια σαράντα εννέα (1.649) πακέτα τσιγάρων και ογδόντα δύο (82) συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών, που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία ενός εκ των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν τρία (103) ζευγάρια παπούτσια σε διάφορες μάρκες, για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες καπνικών ειδών, τρεις (03) συσκευές κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ (274,00€).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.