Σε ελέγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας βεβαιώνοντας συνολικά 30 παραβάσεις σε Θεσσαλονίκη Σέρρες Σαντορίνη Μύκονο και Ζάκυνθο.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, διενήργησαν από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 42 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 30 περιπτώσεις.

Ειδικότερα, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες διαπιστώθηκαν παραβάσεις:

- Σε ψαροταβέρνα, η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών, 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
- Σε ψησταριά, η μη έκδοση απόδειξης και 3 εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
- Σε εστιατόριο - κινητή μονάδα εστίασης, η μη έκδοση 2 αποδείξεων καθώς και 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση απόδειξης, 2 εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε καφέ – μπαρ, 3 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε εταιρία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στον επιδειχθέντα πίνακα προσωπικού.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων .

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα ο 30χρονος, χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής εκδίδοντας για τις αγορές αυτές (11) εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας (4.404,43) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες (Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .