Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

2 άτομα για κλοπή.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας συνέλαβαν:

31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αφαίρεσε από κατάστημα πρακτορείου ΟΠΑΠ στο κέντρο της πόλης, (1.500) ευρώ και χρυσές λίρες που κατείχε εντός χαρτοφύλακα ο ιδιοκτήτης, ενώ στην συνέχεια, από εργοτάξιο στο κέντρο πόλης αφαίρεσε σακίδιο ημεδαπού, το οποίο περιείχε φορητό υπολογιστή, πορτοφόλι με χρηματικό ποσό (220) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του κατόχου.

21χρονο αλλοδαπό διότι εισήλθε εντός καταστήματος και αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο. Σε περαιτέρω έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά δισκία καθώς κι ένα κινητό τηλέφωνο την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
8 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών και δύο αλλοδαποί άντρες, ηλικίας 28 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διότι κατείχαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ενώ ο δεύτερος εξ’ αυτών έφερε μεγάλο χρηματικό ποσό την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

1 άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από ημεδαπό άντρα εντός αστικού λεωφορείου, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.678 πακέτα τσιγάρα και 71 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφερα την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

4 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 43χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Α.Τ. Θερμαϊκού, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό ποινή, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 22 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.